Best Of St.Martin
Új Dalokkal

Szerkesztem az új albumot és a legjobbakat szeretném és akkor elgondolkodom. Nagyon sok szempont, ami ilyenkor előkerül. A legszebb, legjobb dalokat…!
Hát hogy is van ez?
De szerkesztem és hiszem, hogy az általam legjobbakat kínálom. Mindig az a cél! Az objektivitás messze elkerül…, vagy…!?
És az öröm abban rejlik - és ilyenkor mondom, hogy jól választok, - ha a közösség, hallgatóság állva tapsol, a koncerten a harmadik dal vastapsba torkollik, és ezek a válogatott, azaz best of lemezről hallhatóak.
Igen szeretnék kedvezni azoknak a koncertlátogatóknak is, akik barátaik, ismerőseik meghívására érkeztek, most hallották először és elfogadják, megszeretik dalaimat.
Az alkotói kedv, az örökös bizsergés az élet forgatagában arra késztet, hogy megfogalmazzam gondolataimat. Ezek természetesen dallamok, dalok formájában kerülnek napvilágra. Ezért a Best of album, „a nyughatatlan alkotó”, azaz a Kreativitás varázsában élő St.Martin állandó megnyilvánulását is önök elé tárja. Ezalatt azt értem, hogy a lemezen néhány dal nem csak visszaköszön, nemcsak új ruhát kap, hanem ismeretlenként köszönt be szinte mindannyiunk életébe.
Igen ismeretlenként, mert a feldolgozás St.Martin szűrőjén megy keresztül, tehát úgy kínálom önök elé, hogy ringatózhasson a zenei hullámokban, akár csónakkal, netán úszva… És ez már lehet a boldogság tengere.

Szárnyaljunk együtt tovább!
St.Martin
Hírlevél
Vélemények koncertről, cd-ről
„Kedves Imre,

Eddig is élveztem és sokat hallgattam a zenéjét, számait, de most egy új, üde koncert és CD lett a Molnár Dixiland-el való együtt zenélés. Nagyon sok örömet okozott nekünk ezzel. Egyszerűen jól érzem magam amikor hallgatom és várom/várjuk a folytatást.”
(Prof.Dr.Tomcsányi János)

Kedves St.Martin – kedves Imi!

Pár napja kaptam kézhez az új lemezt, s ki tudja, hányszor hallgattam már végig.
Színeket, hangulatokat festesz fel hangszereiddel életünk egére, és pontosan azt érezni a szebbnél szebb számok hallgatása közben, amit Te érzel – miközben megálmodod, megkomponálod – és átnyújtod a hallgatóidnak, a rajongóidnak a szépségeidet!

„A zene nem csak színt ad életemnek, de fényt és kedvet is.” (…)Fájdalmat, majd megnyugvást ad…” - írod 23. lemezed mellékletében, az egyéb kincseket – verseket – is rejtő füzetecskében. (Nagyon szeretem olvasgatni ezeket a kis lemezkísérő üzeneteket, hiszen szíved-lelked, egész érzésvilágodat elénk tárod minden egyes albumod útra bocsátásakor)

Azt hiszem, a Modern Nosztalgia éppen azt nyújtja a hallgatóknak, amit a címe ígér. Úgy gondolom, hogy ezek a különleges hangulatú számok minden korosztályt megérintenek, megszólítanak.
Ha választanom kéne, melyik szól leginkább nekem, hozzám, nem biztos, hogy tudnék választani, de mégis színt vallok: amelyiktől leginkább félrekalimpált a szívem, az Emelj fel Uram! című csoda volt, a Hagydhajó és a Színes hangokról álmodom című számok pedig a játékosságuk okán – és mert olyan szentmartinosak, a Szeretek hintázni pedig azért, mert tényleg régi, fiatalkori emlékeket idéz fel. És a Déli szél? Nos, ezt mindig és mindenütt hallhattam, ahol csak hallgathattalak Téged! Ez is az a zene, amely mélyen bevésődik a szívbe! Most ráadásul kapott egy új „báli ruhát”. (Bocsánat a képzavarért!)

Külön meglepetése az albumnak, hogy ezúttal énekelni is hallhatunk – és nem akárhogy ám!
Hol lírai, hol valami elképesztő hangszínt előcsalva énekelsz!
Köszönöm, hogy évről évre, albumról albumra és koncerteken részese lehetek annak a varázslatnak (időnként ihletettségnek), amit a zenéd hatására élhetek át.


Kökény Éva
(Vassné Kökény Éva)
Gyógy(H)írek
Videók
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/youtube_channel.jpg
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/O2yc-SNdi1Y_31744.jpg
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/SKC_GD0TvCg_11619.jpg
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/3W5Z-rkUIaI_35997.jpg
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/EfWK4-7448E_31564.jpg
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/4drUopZxv9U_23965.jpg
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/VZf40uFRkH0_34607.jpg
https://www.stmartin.hu/media/youthumb/wBaLekrkGU8_31837.jpg