MEGJELENT!
St.Martin & Syrinx
2013. november 16.St.Martin & Syrinx | Jubileumi album

A cím sejtelmes.
Ki az, mi az a Syrinx? Duett hangzás, miért, kivel?


Syrinx – ősrégi pásztori hangszer, különböző hosszúságú és hangmagasságú, csövekből álló köteg. A hengerek viasszal és fonadékkal vannak egymáshoz erősítve, oly módon, hogy felső végük rézsútos vonalban egymás mellé kerül, így a dallam követelményeihez képest a száj mentén végigcsúsztatható.

A pánsíp, melynek eredete a távoli őskorba nyúlik vissza, a föld egész területén elterjedt s egyes népek műzenei gyakorlatában is szerepet játszik (román népi együttesek stb.), Mozart Varázsfuvolájában Papageno hangszere s mintegy a legősibb és legegyszerűbb emberi muzsikálást szimbolizálja.

Pánsíp, Pán Isten.
Pán (görögül Πάν) a görög mitológiában a pásztorok kecskeszarvú, -lábú, és -farkú istene. Kedvencei a kecske- és birkapásztorok, de a halászok és vadászok is az ő védelmét élvezik. Szoros kapcsolatot tart fenn a nimfákkal, táncol, énekel és játszik velük. Jellegzetes hangszere a pánsíp, mellyel gyakran ábrázolják együtt.

Közös történetük
Pán megszeretett egy Szürinx nevű nimfát, aki azonban elmenekült előle. A pásztoristen a folyónál utolérte a nimfát, de az istenek megszánták és nádszállá változtatták. Pán ebből a nádszálból szerkesztette meg a pánsípot, azaz a szürinxet.

... szárnyaljunk együtt tovább!
St.Martin
St.Martin & Syrinx 2013. december 28.
2013. október 26.
Koncert a Budapest Kongresszusi Központban!


A legnagyobb megtiszteltetés egy előadónak, nekem, a közönség közvetlen közelében lenni.

Láttam már könnyesszeműt, vidámat és lelkendezőt, idősebbet, fiatalt. Véleményeket formálnak, a legfrissebb koncertélményüket beültetve saját, akár meghökkentő, olykor rózsaszín mesevilágukba. Részese lettem életének! Beillesztett az egyik epizódjába, ahol rangos helyet kapva, élete színes galériájában találhatom magam.

Mily szép, ahogy pár mondatban közli friss, olykor megsárgult emlékképeit, a múltból előcsalva! Sokszor meghatódva mesél, immáron beleszőve az elhangzott muzsika hozzá kapcsolódó történetét, aktualizálva a hasonlót, lehet gyermekkorából és persze lehet, akár élete meghatározó pillérpontjait.

Jó velük, önökkel, jó veletek megélni elveszett, vagy talált hangulatfoszlányokat, színezve a kifestőnek készült, előrajzolt mesegrafikát! Már több, mint húsz éve fogom ecsetként hangszerem és hol kontúrokként, néha teljes színpalettát felvonultatva festem bele magam a nagyérdemű életképeibe. Hangoskép szaxofonommal, ecsetformára markolt kotta fest dúdolni való szólamot, a negyed, nyolcad, tizenhatodokból és egy-egy cseppnyi csend, amit a pánsíp titokzatos hangja előtt hall a koncertlátogató, lemezhallgató.

Ünnepeljük együtt az idén, december 28-án szombaton, ezt az estet, amit ezennel a legújabb lemezem hanganyagával, főként pánsípos dalokkal és persze az elmaradhatatlan szaxofonok ismerős hangzásával szeretnék fűszerezni!

Meglepetés vendégek, előadók, szimfonikus zenekar és még sorolhatnám!

Aki nem jön el, hiányozni fog!
St. Martin

!!! Részletek, jegyárak, helyek, facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/events/216106578564416
Egy álarc titkos mosolya
2013. február 2.
MEGÉRKEZETT a "megint. HÚSZ" album legújabb videóklipje!
"Ez a klip, pár napról tanúskodik. Pár napról Velencében. Életem egyik legszebb kiruccanása volt!
Aki nem érezhette ezt ilyen helyzetben, aki nem volt maszkabálban, nem is tudhatja, nem tudja elképzelni! Dehogynem!
A fantázia elbír mindent és annak az ellenkezőjét is!
Szóval azt kell elképzelni . . ., kikapcsolódni, felvételeket készíteni utaztam ki és megfordult velem a Világ!
Persze amit lát az érdeklődő a klipben, azt én fotóztam, filmeztem, de...!!!
Az ostor, amikor visszacsap!
Az álarc választása jól sikerült, egyedi. Az olaszok azt mondták, hogy . . .! Hogy tudtam így összehozni, a szinte hétköznapi
viseletet az álarccal?! Ebben nincs semmi fura vacakolás, ez kellet hogy legyek, egy állandó mosolygós valaki, aki . . .
Aki az álarc mögött átélte azt a sok szerepet, ordítva nevetve szinte minden percben . . .
Persze, hogy az ostor visszacsap, merthogy én szerettem volna fotókat készíteni és közben rólam készítettek, szinte már zavarba ejtő módon!
Kérem tisztelettel, tekintsék meg ezt a hangulatfolyamot a legújabb, a St.Martin Megint. . . Húsz lemezről az EGY ÁLARC TITKOS MOSOLYA című dalt, és ossza meg mindenki kedvére!
AZ ÁLARCOK SOHA NEM HAZUDNAK!"

Videó: http://youtu.be/F_CcSqU-w8Y

Jó szórakozást kívánok!
St.MartinTóth Árpád: Álarcosan

Hát rossz vagyok? szótlan? borús? hideg?
Bocsáss meg érte. Hisz ha tudnám,
A világ minden fényét s melegét
Szórva adnám.

Kastélyokat. Pálmákat. Táncokat.
Ibolyákkal a téli Riviérát.
Vagy legalább egy-egy dús, összebújt,
Boldog órát.

De most oly nehéz. Most egy sugarat
Se tudok hazudni, se lopni.
Vergődő és fénytelen harcokon
El kell kopni.

Az Antikrisztus napjai ezek,
Csillog a világ szörnyű arany-szennye.
Röhögő senkik, balkörmű gazok
Szállnak mennybe.

S én lent vergődöm, és nem tudja más,
Hogy csöndem éjén milyen jajok égnek.
De légy türelmes. Jön még ideje
Szebb zenéknek.

Csak légy türelmes. Maradj, míg lehet,
Váró révem, virágos menedékem.
Most álarc van rajtam, zord és hideg,
De letépem,

Vagy szelíden, míg elfutja a könny,
Öledbe hajló arcomról lemállik,
S te ringatsz, ringatsz jó térdeiden
Mindhalálig.
Egy álarc titkos mosolya
2013. január 21.
Érkezik a "megint. HÚSZ" album legújabb videóklipje...
Facebook premier: 2013. február 2.
Katt: (beharangozó) http://youtu.be/-Ux2MeJCx7o
Katt: (klip) http://youtu.be/F_CcSqU-w8Y
Tájékoztatni szeretnénk
2012. december 20.
Kedves Látogatóinkat, hogy a megrendeléseket Karácsonyig már nem tudjuk kiszállítani!
Megértésüket köszönjük.
MEGJELENT!
St.Martin
megint. HÚSZ
2012. november 2.
"Életem legjobb lemezének a párja!"
Megjelent legújabb albumom, melyen 10 dal szerepel. Örülök, hogy a délszláv zene temperamentumos világát a közönség elfogadta tőlem, ezért is folytattam előző lemezem hangulatát! Életem legjobb lemezének ez a párja!

Az új cd-én helyet kap a ringató, 7/8-os macedón muzsika,"Egy álarc titkos mosolya" címmel ,a fűszeres alexandriai éjszakát idéző "Sivatagi tánc", a pánsípon és furulyán megszólaltatott "Darvaza", mely a misztérium világát mutatja meg.

Kiemelném a "Mindörökké Ária" alkotást, melyet egy 18 fős szimfonikus zenekar kíséretében játszom vokállal. Ehhez a dalhoz igen szoros érzelmek kötnek. A stúdiófelvétel napján tudtam meg, hogy fiam Norman a drezdai Operában főszerepet fog énekelni.
Egy szülőnek nincs annál fontosabb, hogy gyermeke helyén legyen a világban, rátaláljon a boldogságra és sikerre. Ez a gyönyörű lírai dal kifejezi azt a megnyugvást, azt a nagy súlyt hordozó, de mégis könnyű lelkiállapotot, amit a drezdai Operaház nézőterén ülve éreztem, tudván azt, hogy fiam most végtelenül BOLDOG.

A címben szereplő 20-as szám nem csak az én eddig megjelent kiadványaim számát jelzi. Az idén lesz 20 éves, a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány, valamint a Duna TV, így ebből született egy csodálatosnak ígérkező együttműködés. Ezen az albumomon feldolgoztam Leonard Cohen "Hallelujah" című számát, melyből videóklip is készült. A klipet Csíkdánfalván, Gyergyószárhegyen a Lázár Kastélyban, majd Tatárdombon és Csíksomlyón forgattuk. Böjte Csaba "gyermekei" tevékeny részesei voltak a munkának, hangjukat és arcukat adták a videókliphez. Kint létünk során egy olyan világot tapasztalhattunk meg, mely talán soha nem fog megromlani! "Tiszta anyagból" készült ott ember és táj, gondolat és tett.

SZERETNÉM FELAJÁNLANI a "St.Martin megint. HÚSZ" című, legújabb lemezem, 2012. december 31-ig elfogyott példányszám, rám eső részének teljes bevételét, segítségként a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak!

Online megrendelés: www.stmartin.hu/Rendeles

Fogadják szeretettel:
St.Martin
Sztár-Portré!
2012. november 1.
St.Martin és Böjte Csaba riportja
A "Hallelujah" dal rejtélyes hangja
2012. október 31.
Engedély megadva!*
[*Persze nem a dal szövegére, az még várat magára!]
Viski Lili anyukája és apukája adott engedélyt, hogy Kicsi Lilkával készíthetünk interjút, hát
megkérdeztük! Ebben Heisz Krisztián volt a segítségemre, köszi Krisz, gratula!

Nem volt könnyű megszervezni, de az iskolai szünet segítségünkre volt, nincsenek véletlenek!
Megragadom az alkalmat és megint megköszönöm Lilikének, hogy kötélnek állt és kiváló minőségben, csodálatos hangsúlyokkal elmondta ezt a pár mondatot, kis verset, amit a "Hallelujah" című dalhoz megírtam!
Remélem, hogy hamarosan megjön az amerikai engedély is és hallhatják, láthatják az énekes verziót, persze Lilikével és a srácokkal együtt!
Norman, jó a szakállad!!

Jó szórakozást a filmhez! http://youtu.be/csi3tOqkJsk
St.Martin


[A dal instrumentális változata Lilivel]
St.Martin - megint. HÚSZ // www.stmartin.hu/Rendeles/MEGJELENT-brStMartin-brmegint-HUSZ/258
Jótékonysági koncert Balatonfüreden
2012. október 28.
Nyitott műterem és jótékonysági koncert az új füredi iskola javára
Októberben Balatonfüred várta a Nyitott Műterem alkotóit, a Szent István téren zenészek, festők, fotósok, szobrászok mutatták be az érdeklődőknek az alkotás folyamatát. A rendezvény egy jótékonysági koncerttel is kiegészült. Nagy Tímea meghívására St. Martin adott hangversenyt a zeneiskolában. A befolyt összeget a szervezők a szeptembertől önállóan működő, a tanulásban akadályozott gyermekek oktatását ellátó Fekete István Általános Iskola javára ajánlották fel. Az intézményben péntekenként komplex művészeti képzéseket tartanak, a kapott pénzből ezekhez vásárolnak eszközöket.

Összefoglaló megtekintése: http://youtu.be/cFYqWAIqXi8
(Forrás: furedtv.hu)
Jótékony művészek az iskoláért - Balatonfüred
2012. október 27.
Különleges jótékonysági rendezvénnyé alakult a Nyitott műterem alkotósorozat szombaton lezajlott programja.
Az aktuális összejövetel házigazdájaként az akciót szervező Nagy Tímea fényképész, fotóművész a Ferencsik János Zeneiskolával illetve Csincsi Ferenc igazgatóval összefogva jótékonysági hangversenyt szervezett St.Martin közreműködésével.

A fellépést ingyen vállaló, szaxofonon, pánsípon, furulyán játszó előadóművész a most megjelent "megint. HÚSZ" című lemezéről mutatott be több saját szerzeményt és máshonnan már ismert darabot az iskola nagytermét teljesen megtöltő hallgatóságnak. A koncerten befolyt adományokat a szervezők az idei tanévtől önállóan működő, értelmileg sérült gyerekeket tanító Fekete István Általános Iskolának ajánlották fel.

Ugyancsak az iskolának gyűjtöttek munkájukkal a Nyitott műterem programba bekapcsolódó szobrászok, festők, grafikusok, fotósok és mások, akik délután a régi felsőváros központjában illetve az új szolgáltatóház még üres helyiségeiben dolgoztak az érdeklődők előtt.

forrás: http://naplo-online.hu/veszprem_hirek/20121027_jotekonysag
(Fotó: Orosz Péter)
Így készült!
ST.MARTIN
megint. HÚSZ
2012. október 26.
Nagyon vártam már, hogy a huszadik albumon is jelen legyen fiam, Norman!
Sajnos pár nappal ezelőtt derült ki, hogy még mindig nincs meg Leonard Cohen úrtól az engedély a magyar szövegre!
Előbb, vagy utóbb persze megérkezik, de addig nem mutathatom meg a felvételt, főleg nem játszhatom le a különböző fórumokon, nem készíthetek hozzá klipet!
DE!
Azt megígérhetem, ha megérkezik Amerikából az engedély, az első a Közönségem lesz, akik megismerhetik! Addig is kérem, elégedjenek meg a Hallelujah instrumentális változatával.

Jelen werkfilmmel egy kis ízelítőt szeretnék adni abból a gigaharmonikus, vidám, bitang stúdiós hangulatból, ami a dal felvételekor Rakonczai Viktor barátomnál, a Studio 2 Lounge-ban volt tapintható.
A felvételen Rakonczai Viktor, Heisz Krisztián, Zádori Szilárd, Kicsi Fiam Szentmártoni Norman és én vagyok!
Megtekintés: http://youtu.be/l3JSV6iocr4

2012.10.27.:
MEGJELENT!!
St.Martin - megint. HÚSZ // megrendelhető: https://www.stmartin.hu/Rendeles/MEGJELENT-brStMartin-brmegint-HUSZ/258

Fogadják szeretettel:
St.Martin
Elkészült, 2012. október 27-én megjelenő új
2012. október 10.
lemezem első klipje a Hallelujah című dalból.
Jó szórakozást kívánok hozzá!
www.youtu.be/wBaLekrkGU8
"A Hallelujah című alkotást ki kell emeljem! Nagyon nagy köszönettel tartozom Böjte Csaba ferences rendi szerzetesnek! Mindenki hallott már Róla, de érdemes megemlíteni az ő élethivatásából pár dolgot. Csabának édesapja elvesztése alapvető momentum volt annak megértésében, hogy a baj nem az emberben, hanem a tudatlanságban lakozik. Ennek hatására döntötte el, hogy pap lesz. Több helyen eltöltött papi szolgálata után 1992-ben Dévára helyezték, ahol jelentős fordulatot vett az élete. Oltalmába fogadott néhány utcagyereket, és a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek. Mára tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában és Magyarországon is. Az alapvető életfeltételeken kívül (ruha, étel, stb.) a gyerekek taníttatásával is foglalkozik, melybe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik.

2012. szeptember 7-én elutaztam hozzá. Csíksomlyón találkoztunk az egyik gyermekotthonban, ahol 95 fiatal élvezheti az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány védelmező és segítő szándékát!
Segítséget kaptam, köszönöm! Én is szeretnék segíteni! Megírtam a dalt, a gyerekekkel együtt rögzítettünk egy csodálatos felvételt, ami természetesen ehhez a Hallelujah című számhoz kapcsolódik. Klip készült, nem is akármilyen! A gyergyószárhegyi Lázár-kastélyban, Csíksomlyón, Csíkdánfalván és a szárhegyi Tatárdombon forgattunk. Köszönet Böjte Csabának, hogy lehetőséget adott a felvételekre, köszönet a gyermekeknek a kiváló együttműködésért és köszönet a sok segítőnek, Hajninak, Zsókának és Istvánnak! Persze, hogy nem felejtem ki azokat sem, akik a felvételt készítették, Kiss Ákos, Balogh Péter és Farkas Zoltán. Jánosi Katának és a 20 éves Duna tv-nek is, azon belül Siklósi Beának nagyon köszönöm! . . . és hogy mindenki húszéves!? (Dévai Szent Ferenc alapítvány, Duna tv, St.Martin produkció)"

A LEMEZ MEGVÁSÁRLÁSÁVAL A DÉVAI SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY GYERMEKEIT SEGÍTIK!

2012.10.27.:
MEGJELENT!!
St.Martin - megint. HÚSZ // megrendelhető: https://www.stmartin.hu/Rendeles/MEGJELENT-brStMartin-brmegint-HUSZ/258

Fogadják szeretettel:
St.Martin
Október 1. A ZENE világnapja!
2012. október 1.
"Mi is a zene? Ez a kérdés órákon át foglalkoztatott, mielőtt múlt éjjel nyugovóra tértem volna. Maga a zene létezése is csodálatos dolog, mondhatni maga a csoda. A gondolat és a tünemények között elterülő birodalom. Mint egy megfoghatatlan közvetítő közeg, szellem és anyag közt lebeg testetlenül, mindkettőhöz kötődve, mégis különbözve azoktól. Szellem, de szellemként kötődik az idő mérhetőségéhez. Anyag, ám anyagként nélkülözi a teret." /Heinrich Heine/
Egészségére váljék!
2012. szeptember 24.
"St. Martin nem égeti két végén a gyertyát (10. oldal)"
https://www.stmartin.hu/download/Budaorsi_naplo_2012_osz_egeszseg_melleklet.pdf
stmartin.hu
Aranylemez különdíj
2012. szeptember 22.
Szombaton nagyon jó hangulatban, szinte meglepetés szerűen, Szórádi Erika színésznő adta át, a Tom - Tom Kiadó által odaítélt Aranylemez különdíjat! Köszönöm!
Jó érzés, ha elismerik az ember munkáját, bár itt nem erről van szó egészen. Köszönet a közönségnek a sok jó hangulatért!
Én csak fújom a magamét! Köszönöm, ha rátalálnak, ráismernek, gondolatban utaznak velem együtt a zene birodalmában, a hangulatok útvesztőin be a sűrűbe, hallgatni a Föld hangját.
Szóval Budaörsön, az Adler kávéházban, egy kellemes, koncerttel, beszélgetéssel színesített délutánon ez történt.

Fotók: www.stmartin.hu/Galeria/Aranylemez-kulondij-20120922
Budaörsi Napló kupa
2012. szeptember 21.
Aranyosak és kedvesek itt az emberek, sok jó meccset játszottunk, játszunk hétről - hétre!
Néha olyan csatákat vívunk, ami egy ATP versennyel felér, kortól és nemtől függetlenül!
Ezért én el is neveztem a Budaörsi Napló kupát - Budaörsi Teniszcentrum - Wudersch Opennek!
Köszönet Eller Erzsébetnek, aki szorgos munkával szervezi a küzdelmeket!

Bővebben: www.budaorsinaplo.hu/sport/20120923/budaorsi-naplo-oszi-teniszkupa
"REJTETT SZEMEK"
2012. szeptember 1.
A Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye, tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját
REJTETT SZEMEK
IN MEMORIAM ALMÁSI ANIKÓ című kiállítására.
A kiállítás megtekinthető: 8380 Hévíz, Rákóczi u. 9.
2012. szeptember 21 – október 15-ig, hétfőtől-szombatig, 10-18 óráig.
Aggtelek 20, Jubileumi Koncertképek elérhetők.
2012. augusztus 1.
Kolonics György Fáklyás Emlékevezés
2012. július 13.
2012.07.15-én, 20:00 órától Zenés megemlékezés, tisztelgés szeretett és tisztelt
sportbarátunk emléke előtt.
Az est folyamán körünkben lesz és a vízi színpadon föl is lép a megemlékező est folyamán Géczi Erika, Bolyki Balázs, St.Martin és Wichmann Tamás. részletes program ››

Helyszín: Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Vízitelepe, 1213 Budapest, Hollandi út 16.
Aggtelek 20, Jubileumi Koncert!
2012. július 10.
St.Martin a BALATONI NYÁR-ban
2012. július 3.
Tegnap a BALATONI NYÁR stúdiójában -Révfülöpön- járt St.Martin, aki most nem zenélt, hanem gyümölcs csodát készített, pontosan Málnás Tiramisut, melyet épp a műsorvezetők eszegetnek. :)
A facebookon érkezett sok kérésnek lehetetlen volt ellenállni.
Íme a "Málnás Tiramisu" receptje:
(A siker biztos, ezért javaslom a dupla adag készítését.)

HOZZÁVALÓK:

25 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
2 db narancs
25 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
8 cl rum
2,5 dl tejszín
4 dl tej
1 csomag vanília puding
1 csomag habfixáló
50 dkg málna (más gyümölcs is lehet, ki mit szeret)


ELKÉSZÍTÉS:

A narancsok levét kicsavarjuk, hozzáadunk 1 cs vaníliás cukrot, 4 cl
rumot és állni hagyjuk.

Elkészítjük a krémet.

A mascarponét 15 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, 4cl rummal összekeverjük.
A pudingot a tejjel, 5 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral krémesre
főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt 5 dkg cukorral, a habfixálóval kemény habbá verjük.

A kihűlt pudingot és a tejszínhabot óvatosan a mascarponéhoz adjuk.
A piskótákat egy üvegtál aljára fektetjük, meglocsoljuk a
narancslével, rákanalazunk egy réteg krémet, majd jöhet a málna a
tetejére.
A rétegeket addig rakjuk egymásra amíg van alapanyagunk.

Fotó: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=306873719409199&set=a.306873672742537.68277.267870649976173&type=1&theater

Videó: (14:23 perctől)
http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/07/02/11/Balatoni_nyar_2012_julius_2_.aspx


Jó étvágyat!
St.Martin
Jótékonysági műszak a hűtőszekrénygyárban.
2012. július 1.
(forrás: Kiskegyed Otthona)
Aphelandra Díjátadó
2012. május 9.
Dr. Kerkuska László gyermeksebész főorvos és az immáron 15 éve városunkban élő Szentmárton Imre, azaz St.Martin szaxofonművész és zeneszerző vehette át idén az Aphelandra Alapítvány díját. Mint minden évben 2001 óta idén is két közéleti személyiség vehette át az Aphelandra Alapítvány díját.

Az alapítvány célja, hogy támogassa a kultúra, a művészetek, a társadalmi élet különböző területein kiemelkedő munkát végző, életvitelükkel etikus és humánus magatartást tanúsító személyeket. Ebben az évben dr. Kerkuska László gyermeksebész főorvos és az immáron 15 éve városunkban élő Szentmárton Imre, azaz St.Martin szaxofonművész és zeneszerző személyében találták meg mindezt a jó tulajdonságot, melynek következtében ünnepélyes keretek közt ők ketten vehették át ezt a megtisztelő díjat, 2012. május 9-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében.

A köszöntő beszédeket megelőzve egy korábbi díjazott, Varga Zoltán kürtművész, majd egy 18 éves vak zongoraművész, Jánoki Márió kápráztatta el csodálatos játékával a közönséget. Heim Márton a kuratórium elnöke köszöntő beszéde és a díjátadás után természetesen maguk a díjazottak is megszólaltak. Míg a főorvos a múltat felidézve szomorú történeteket elevenített fel, addig St.Martin vidám soraival nevettette meg a díjátadás résztvevőit.

St.Martin hallva fiatal művészkollégája zongorajátékát, szeretettel meghívta őt az ez évi, július 28-i, az Aggteleki Cseppkőbarlangban tartandó koncertjére.

Képek: www.stmartin.hu/Galeria/Aphelandra-Dijatado-20120509
ST.MARTIN a Csillagvizsgálóban
2012. május 4.
ST.MARTIN a Helikon Rádió "Csillagvizsgáló" műsorában, május 5-én (szombaton) 17:00 órakor.
hallgassa online: www.helikonradio.hu/index.php?option=com_ckforms&view=ckforms&id=4&Itemid=62
vagy:
Keszthely: 99.4 MHz
Nagykanizsa: 95.6 MHz
Szeretettel Kívánok Békés Húsvétot!
2012. április 6.
St.Martin
Aggtelek 20, Jubileumi Koncert!
2012. március 24.
Örömmel tájékoztatom,
hogy az Aggteleki koncertre megkezdődött a jegyértékesítés.
Kányádi Sándor: Előhang

vannak vidékek gyönyörű
tájak ahol a keserű
számban édessé ízesül
vannak vidékek legbelül
szavak sarjadnak rétjein
gyopárként sziklás bércein
szavak kapaszkodnak szavak
véremmel rokon a patak
szívemben csörgedez csobog
télen hogy védjem befagyok
páncélom alatt cincogat
jeget-pengető hangokat
tavaszok nyarak őszeim
maradékaim s őseim
vannak vidékek viselem
akár a bőrt a testemen
meggyötörten is gyönyörű
tájak ahol a keserű
számban édessé ízesül
vannak vidékek legbelül

1982


Kányádi soraival köszöntöm, és invitálom a Kedves Érdeklődőt az aggteleki koncertemre!
Igen. A táj mindenek előtt. Ahogy közelítek a helyszínhez átformálódok belül. Kellemes ringatózás, elmélyülés, a helyi levegő minden színes illatát óvatosan belopja testembe! Úgy kell nekem!
20 éve - több alkalommal, mint ezen évek száma - látogatok fellépőként a Föld legtitokzatosabb helyszínére, az Aggteleki cseppkőbarlangba. Akinek nincs fóbiája, aki nem fél a bezártságtól, Ők mind visszajárnak a helyszínre, csodálni a Csodát, a Sajó és a Hernád folyók által kisajátított, körülölelt és védett nemzeti parkot és annak szeme fényét, az Aggteleki Baradla-barlangot. Világörökségi helyszín, Természetvédelmi terület!

2012-ben július 28-án, este 6-kor kerül sor a jubileumi koncertre. Szimfonikus zenekar kiegészítve fúvósokkal, meghívott előadó, fényjáték a cseppköveken! 15 kiváló magyar festő alkotásának kiállítása, és testi-lelki kényeztetés a Casada jóvoltából!

Önnek is ott a helye közöttünk. Jöjjön el családjával és töltsön egy hosszú hétvégét Aggteleken és környékén!

Várom a találkozást!
St.MartinHelyszín: Aggteleki Cseppkőbarlang
Dátum: 2012. július 28. (szombat) este 6 óra
(fotó: dr. Boda Gábor, Ábrahám Béla)
Névai András - St.Martin
2012. március 22.
2012. március 22-én megjelent, Névai András Fény - Kép könyve 97 fantasztikus fotóval és St.Martin erre az alkalomra írt dalával. A budapesti Semmelweis Szalon biztosította a helyszínt a nívós rendezvényhez.
A fotókiállítással egybekötött könyvbemutatón, Dr. Tulassay Tivadar rektor házigazda szerepben köszöntötte az érdeklődőket.
Elmer István József Attila díjas író vezette a műsort és beszélgetőpartnere volt a művészeknek.
Saját verseit előadta Freund Éva szobrász, költő.
St.Martin három dallal színesítette a hangulatot.

ÍZELÍTŐ: www.youtube.com/watch?v=4lkpXdKMhjQ
Tavaszköszöntő
2012. március 18.
Magyarország gyönyörű vidékén, az Alcsúti Arborétumban készítettem a felvételeket, 2008-ban.
// VIDEÓ megtekintése: www.youtube.com/watch?v=YkfXAKk2vmw

Nem vagyok a reklámemberük, de szívesen osztom meg az érdeklődőkkel.
Aki teheti látogasson el míg nyílik a hóvirág, nyílik a Természet, csodálatos!
A klip összevágásakor bennehagytam pár hangot, a természet hangját. Csoda ahogy a madár ritmusra fütyül. Nem én mahináltam meg!

Kellemes Tavaszt Kívánok!
St.Martin
Egri Líceum kápolna...
2012. március 16.
A frissen felújított, csodálatos Líceum tetőteraszán fogadta Eger városa, a szervezők, az érdeklődőket, szombaton St.Martin koncertjén.
Tavaszi fesztivál keretében jött létre a meghívás. ifj. Gál Tibor kiváló borait kóstolhatták a vendégek, amit maga a nagyszerű borász ajánlott fel erre az alkalomra! Köszönjük!
Mivel az érdeklődők létszáma duplája lett a vártnál, így a Líceum kápolnájában hangzott el az előadás.
(fotó: Lénart Márton, Némethné Ritter Katalin)

KÉPEK: www.stmartin.hu/Galeria/Egri-Liceum-kapolna-20120316
Egri koncert
2012. március 2.
Egri koncertem a Tavaszi fesztivál keretében, 2012. március 16-án lesz.
EGER - Tavaszi fesztivál sajtótájékoztató
2012. február 29.
az Intim Torna Illegal zenekarral.
Folynak az előkészületek...

Fotók: www.stmartin.hu/Galeria/EGER-Tavaszi-fesztival-sajtotajekoztato
"A magam módján..."
2012. február 3.
Tisztelt Lemezvásárló Közönség!
Ezennel szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2011. augusztus 10-én Devecseren átadásra került az az összeg, amelyet az új lemezem (FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN)
eladásából a tragédia miatt az arra rászorultaknak átadhattunk!
// Videó megtekintése: www.youtube.com/watch?v=VZf40uFRkH0

Segítségemre volt a Soproni Rotary Club, akik egy nagyobb összeget tudtak erre a célra eljuttatni.

Köszönet mindenkinek, aki segített!
Üdvözlettel:
St.MartinElőzmény: 2010. október
"A Vörösiszap által okozott tragédia engem is mélyen megérintett. Szeretnék segíteni a szinte mindenüket elveszített embereknek, az újrakezdésben, folytatásban! Több ízben vettem részt jótékonysági koncerteken, ahol már volt lehetőségem ez irányban tenni.
A kiadóval (Tom-Tom Records) egyeztetve megállapodtunk, hogy a FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN című legújabb lemezem, 2010. december 31-ig elfogyott példányszám bevételének rám eső részét, segítségükre felajánlom."
Szép Havat!
2012. február 2.
2009-ben készítettem felvételeket az igazán csodás havas tájról ami meglehetősen csak pár vágóképből áll, de egyik kedvenc kutyusom szerepel ezeken a snitteken.
// Videó megtekintése: www.youtube.com/watch?v=3W5Z-rkUIaI

Mivel Mimóza már az örök vadászmezőkön kutymorog, ezért úgy gondoltam, hogy emlékét így is megőrizzük!

Szép Havat!
St.Martin
Harsányi Zsuzsanna kiállítás
2012. január 31.
A Rátkai Klub tisztelettel meghívja Önt Harsányi Zsuzsanna pasztellképeiből rendezett kiállításra. Február 21-én este 6 órakor.
Kiállítás megtekinthető: 2012. február 1. és 28. között. Budapest, Városligeti fasor 38. Rátkai Márton Klub
( www.ratkaimartonklub.hu/kapcsolat.html )
Megnyitó: 2012. február 21. este 6 óra.

További információkat tudhat meg, kérem, kattintson a fotóra!
Gyerekprogram A Magyar Kultúra Napján,
2012. január 17.
a program felnőtteknek ajánlott része 19 órától.
https://www.stmartin.hu/Koncertek
3 az 1-ben: koncert, matiné, filmpremier
2012. január 5.
St. Martin százhalombattai újévköszöntő koncertje a „Matrica" Múzeumban.

Kattintson a linkre az előzetes letöltéséhez:
https://www.stmartin.hu/media/spot/Matrica_koncert_120107.mp3

St. Martin százhalombattai újévköszöntő koncertjével kezdeném ajánlatom, folytatva a városmajori Garden Matinéval és a végére egy Oscar-gyanús filmbemutató.

St. Martin - Nem Mártika, Matrica! a százhalombattai „Matrica" Múzeumban. A 2012-ben 25 ÉVES jubileumát ünneplő százhalombattai „Matrica" Múzeum újévköszöntő koncertje.

A „Matrica" Múzeumban 2012. január 7-én (szombaton) 19 órakor St. Martin újévköszöntő ünnepi koncertjére várják a zenekedvelőket. Mára már hagyománnyá vált, hogy az arany-, platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész a több tízezer éves múltat bemutató Múzeum falai között évente koncertezik. A különleges, de akár megdöbbentő címmel a művész az évezredeket bemutató Múzeumra is rávilágít, ahol nem „matricákat" mutatnak be. A néha megtévesztő név nem más, mint a település római kori neve (ejtsd: mátrika).

St. Martin az elmúlt évek során a közönséget különleges zenei világába kalauzolta. Koncertjeinek hangulata a Múzeum falai között mindig elvarázsolja a hallgatóságát. Így lesz ez most is a 25 éves születésnapját ünneplő Múzeumban, ahol egész évben különleges kiállítások, programok várják az ide látogatót.

St. Martin előadóművész, zeneszerző, a magyar instrumentális zene jeles képviselője, közel 25 éve ismert, elismert művész Magyarországon és külföldön. Lemezei kimagasló példányszámot érnek el mind a mai napig. Dalai és feldolgozásai összetéveszthetetlenek, egyénisége, érzelmi világa egyedi minden muzsikájában.

St. Martin a koncertről: „Megtiszteltetés számomra, hogy elsőként köszönthetem koncertemmel a 25 éves születésnapját ünneplő Múzeumot 2012-ben. Ezért nem bízom a véletlenre, hogy mely dalok szólaljanak meg ezennel. A messzemenőkig jóérzést keltő helyszín nemcsak a jól megépített és jól berendezett épületnek köszönhető, hanem a vezetők és dolgozók szeretetteljes fogadtatásának, készséges kalauzolásának a kiállítások között a múlt homályos porondján. Ezért megragadom az alkalmat, és a múltból egész a jelenig tartó utazást kínálok a közönségnek január 7-én, este 7 órakor. Szaxofonnal és pánsíppal, olykor az autentikus népi dallamok között és persze saját, régi és új, eddig nem hallott zenéimből, beillesztve a helyszín varázsába".

Jöjjön el Ön is kedves Olvasónk és érezze jól magát!

Mindazok, akik január 7-én Százhalombattára a "Matrica" Múzeumba eljönnek a koncertre, nem bánják meg, hisz a zene és a történelmi múlt tökéletesen kiegészíti egymást. Ezzel a különleges koncerttel kívánnak mindenkinek sikeres újesztendőt a múzeum munkatársai!

Jegyek: 3200. - Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen és elővételben Százhalombattán,

valamint az InterTicket országos jegyirodai hálózatán és a www.jegy.hu címen online bankkártyás fizetéssel.

Bővebb információ: www.matricamuzeum.hu

Már nemcsak a mókusok szeretik...

Óriási érdeklődés kíséretében nyílt meg decemberben a budai oldal új kis színháza a Városmajor parkban. A Garden Étterem Színházat „már nemcsak a mókusok szeretik" - meghitt hangulata, színvonalas programkínálata, kitűnő konyhája és különleges extrái máris az egyik legkedveltebb játszóhellyé avatták.

A Szabad Tér Színház új műfajt teremtett a Garden Étterem Színház megnyitásával. A nézők intim környezetben, közvetlen közelről, asztaloknál ülve élvezhetik a jobbnál-jobb produkciókat, az előadásokat követően pedig különleges gasztro-élmények várják őket a Garden café & lounge séfjeinek ajánlataival.

A legnagyobb sikert eddig a vasárnap délelőttönkénti Garden matiné programjai aratták, melyeken alkalmanként több mint félszáz gyerek élvezte a bábelőadásokat, a kézműves foglalkozásokat és játékokat. Hogy ezeken az eseményeken valóban együtt lehessen a család, a szervezők kedvezményes ebédlehetőséget biztosítanak a színházjeggyel rendelkező nézőknek. A Sunday brunch svédasztalos menü kínálatát közkívánatra hétről hétre házias ételekből állítják össze.

Január 8-án a Trambulin Színház érkezik a Garden Színházba, a Nénje bolond meséi című bábelőadással. 15-én újra porondon a Szamárfül Projekt: A gomba alatt című interaktív öko-mesével várják a „zöld-kedvű" gyerekeket. Január 22-én Lukácsházi Győző Bonbon matinéjának városmajori különkiadása jelentkezik, amely játékos formában bővíti ismereteiket a zenéről és a hangszerekről. 29-én Lázár Ervin színekről szóló meséjét, a Zsiga föstő fest című szemledíjas előadást láthatják a gyerekek a Tintaló Társulástól, utána kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

Az előzetesen január 8-ra meghirdetett Nem akarok többé boszorkány lenni című előadást betegség miatt február 19-én tekinthetik meg az érdeklődők, amelyre a január 8-i jegyek is érvényesek, illetve a január 8-ra meghirdetett új, Nénje bolond meséi című előadásra is becserélhetők a helyszínen. Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu vagy személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.)

További információ: www.szabadter.hu/gardenszinhazVilágszerte nagy siker a Suszter - Elkészült a film magyar szinkronja.

Az angliai bemutató után az USA-ban és Lengyerországban is hangos sikerrel fut a Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Taylor, Soldier, Spy) című Oscar-gyanús alkotás. Időközben elkészült a film magyar szinkronja is. A John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült thriller szereplőinek magyar hangját neves színművészek kölcsönzik. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült alkotás január 26-án kerül a mozikba szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Elsőként az Egyesült Királyságban mutatták be tavaly szeptemberben a Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Taylor, Soldier, Spy) című szuperprodukciót, mely a toplista élén nyitott és hetekig vezette azt, a magyar piachoz némiképp hasonló Lengyelországban pedig a bemutató után négy héttel a Suszter még mindig a toplista hatodik helyén áll. Az USÁ-t is meghódította John le Carré világhírű, Árulás című bestsellerének filmadaptációja. A december 9-i premier után a Király beszédéhez hasonló forgalmazási stratégiát alkalmaztak, azaz az első héten négy kópiával indították, amit aztán a kimagaslóan jó nézettségi eredmények miatt hétről-hétre emelnek. A negyedik héten már ötvenhét kópián játszották a Susztert, tizennéggyel többen, mint annak idején a Király beszédét.

Időközben elkészült a Suszter magyar szinkronja is. A részben Budapesten forgatott filmben feltűnik Kálloy Molnár Péter, Mucsi Zoltán és Csuja Imre is. A többi szereplő magyar hangját többek között olyan neves színművészek kölcsönzik majd, mint Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza,Tordy Géza, Szilágyi Tibor, Csankó Zoltán, László Zsolt és Gyabronka József.

A Suszter, szabó, baka, kém-et a Working Title gondozásában a svéd Tomas Alfredson rendezte, akinek előző filmje, a kultikussá vált Engedj be! volt. A forgatókönyvet Bridget OConnor és Peter Straughan (Kecskebűvölők, Mrs. Ratcliffe forradalma, 66) csapata készítette. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült film a hidegháború idején játszódik.

Az Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában 2012. január 26-ától 20 kópiával fut majd a hazai mozikban, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

Forrás: http://euroastra.hu
Ígéretek:
St.Martin riportja
2011. december 2.
Készítette Molnár Szabolcs,


"Életem legjobb lemeze!"
2011. december 1.
FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN
"Más, mint ami eddig volt, talán életem legjobb lemeze!"
Mondja St.Martin előadóművész, zeneszerző. A magyar instrumentális zene jeles képviselője. 20 éve ismert, elismert művész Magyarországon, és külföldön. Lemezei kimagasló példányszámot érnek el mind a mai napig. Dalai és feldolgozásai összetéveszthetetlenek, egyénisége, érzelmi világa egyedi minden muzsikájában.
A 18. lemeze után itt a következő, melynek címe: FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN.
10 vadonatúj dal, szaxofon és pánsíp egyaránt megtalálható a lemezen, úgy, ahogy Fia is ismét énekel az albumon! Más, mint az eddigi zene, más zenei világba, azaz világzenébe kalauzol minket az előadó, St.Martin. A Balkán zenei stílus, ami pezsgő, temperamentumos, feszes lüktetés, már néhol eufóriában tartja, lebegteti a hallgatót. A lemezen ezekből számtalan megtalálható.

A "Föld Krónikása" című, pánsíppal eljátszott mű ezennel a Vörösiszap által okozott tragikus eseményt foglalja magába és fogalmazza meg sajátos zenei kifejezésmódban. Reményteli fohász, röviden így lehet jellemezni a dal hangulatát! Ebben a műben is és a pezsgő ritmusú délszláv muzsikát idéző, "Mindenki, Minden" című szerzeményben, egy elragadóan virtuóz hegedűjáték és csodálatosan csengő énekhang kíséri St.Martint. Ő Szirtes Edina Mókus, aki Magyarországon és Európában is jól ismert, kedvelt előadó.

Norman, St.Martin fia, Rómeó és Júlia című musical legcsodálatosabb dalát énekli, (a pap imája)! A lemez egyik dala elgondolkodtat, ringat és átölel, a másik emlékeket csal elő, táncba hív. " Életem legjobb lemeze, ha nem hiszi, járjon utána!"
"A Vörösiszap által okozott tragédia engem is mélyen megérintett. Szeretnék segíteni a szinte mindenüket elveszített embereknek, jelen esetben gyermekeknek az újrakezdésben, folytatásban! Több ízben vettem részt jótékonysági koncerteken, ahol már volt lehetőségem ez irányban tenni. A kiadóval (Tom-Tom Records) egyeztetve megállapodtunk, hogy a FÖLD SZÉLÉN, KÖZÉPEN című legújabb lemezem, 2010. december 31-ig elfogyott példányszám bevételének rám eső részét, segítségükre felajánlom."

St.Martin
Meghívó
2011. november 14.
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest
tisztelettel meghívja Önt és barátait
KORBELY ISTVÁN festőművész
kiállításának megnyitójára
2011. november 23-án, szerdán, 18 órára
HELYSZÍN:
Kempinski Galéria
Budapest V., Erzsébet tér 7-8., I. emelet

A KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA:
Angyal Mária, művészeti író

KÖZREMŰKÖDIK:
St. Martin, előadóművész, zeneszerző
A tárlat megtekinthető 2012. január 23-ig.

Korbely István 1960-ban született Szarvason, itt él és alkot ma is.
Mesterei Gerzson Pál és Aknay János voltak.
Egyéni stílusú modern képei sajátosan egységes életművet képeznek, állandóan fejlődő kísérletező szándékával egyetemben. Expresszíven alkot, felismerve az öntörvényű fejlődés útját. A belső érzékek birodalmába vezet minket. Ebben a világban feloldódnak a formák, a színek, megálmodott kontrasztok kelnek életre. Absztrakt képei derűs elevensége meghatározó.
Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Stuttgarti Művészeti Társaságnak és a Békéstáj Művészeti Társaságnak. Bővebben: www.korbelyistvan.hu
Vizsolyi János szobrászművész
2011. október 1.
Kiállítás megnyitó: 2011. október 11.
Közreműködik: St.Martin
Megnyitó:
2011. október 11., kedd 17 óra

A kiállítást megnyitja:
Rózsa T. Endre művészeti író

Köszöntőt mond:
Pálinkás Róbert alpolgármester, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója

Közreműködik:
St.Martin előadóművész, zeneszerző

A kiállítás megtekinthető:
2011. október 11 - december 14.
Minden nap 10-17 óráig.
Minden érdeklődőt és látogatót sok szeretettel várunk.

....................................................................................
VIZSOLYI JÁNOS szobrászművész
1959. február 1-jén született Ózdon.
1983-1987 között a budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakos hallgatója, mestere Kő Pál volt. Jelenleg Budapesten él és alkot.
Tagja a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsé- gének, a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének, a Magyar Szobrász Társaságnak, a Magyar Éremművészek Egyesületének.
Tel.: +36 20 569 7924 E-mail: vizsolyijanos@t-online.hu http://vizsolyi.pwrdesign.hu

“A kő érzéki kezelése, a felületek és tömbszerű tömegek ütköztetése, a sima és durva felületek kontrasztént használata, az organikus és geometrikus formák összeolvasztása, a gönbölyded, amorf idomok kapcso- lása a tört hasábtest motívumokkal jelentették szobrászi teremtőkészségének alapjait.”
Fitz Péter

“Vadságok, indulatok, visszafojtotságok, drámai megérzések rejteznek és kelnek életre ezekben az alapvetően szenzuá- lis meghatározottságú, ám a józan, rideg tételek plasztikai képleteit is hordozó szobrokban. A törést, a megroppanást konkrét és áttételes, szimbolikus síkokon és terekben megjelenítő vagy inkább összpontosító, a rendet szétzi-
láló erők romboló hatását feltételező, az ép testeket és felületeket megbontó roncsoltságokat fájdalmasan láttató szobrok drámai aurát vonnak maguk köré: formarendjükben a krisztusi keresztre hivatkozó rejtett utalások, esetenként felszínre törő forma-idézetek fedezhetők fel.”
Wehner Tibor

“Vizsolyi erőssége a minimális formákból való építkezés, az apró elmozdulások, az egész, a tökéletesség megbil- lenésének megragadása. Elemi szobrászati elemekből (alkatrészekből) rak össze plasztikai drámát: a hasáb eltörése, megbillenése, átfúródása, a belső kifordulása számára szobrászati esemény lesz.
Következetes pályafutás Vizsolyié, melynek mozgatója a formák és formakapcsolatok iránti szenvedély, amely anyagtól, technikától független, mégis mélységesen össze- fonódik mindezekkel.”
Fitz Péter
Fantasztikus, csodálatos, egy életre szóló élmény
2011. augusztus 1.
Ezen szavak hangzottak el szombaton este a távozó közönség szinte valamennyi tagjától, amikor a közel kétórás St. Martin koncert után elhagyták az Aggteleki Cseppkőbarlang koncerttermét.

Fotók megtekintése: www.stmartin.hu/Galeria

Immár hagyomány, hogy a hódmezővásárhelyi származású St. Martin az Aggteleki Cseppkőbarlangban ad koncertet. Az igazán extrém körülmények próbára teszik az előadóművészt és az őt kísérő szimfonikus zenekar tagjait, valamint azok hangszereit.

A szombat esti koncert fantasztikusra sikeredett. Annak ellenére, hogy a szervezők nem tudtak mindenkinek ülőhelyet biztosítani, így a több mint ezer zenerajongó közül legalább százan állva hallgatták végig a több hangszert is megszólaltató előadóművészt és zenekarát. St. Martin beleadott apait-anyait, s a közönség ezt a zeneszámok között is szűnni nem akaró tapssal hálálta meg.

Maga a környezet is lenyűgöző, hiszen a több ezer éves barlang fantasztikus vizuális élményt nyújt, ehhez párosul a valóban extrém akusztika, amely azért alaposan feladja a leckét a hangmérnököknek is.

Azonban ezen az estén St. Martinnak minden összejött! Jó volt a hang, fantasztikus volt a közönség, a Szimfonikus zenekar remekelt és Szentmártoni Imre, azaz St. Martin brillírozott. A siker abban is mérhető, hogy a közel 120 perces koncert és a háromszáz méteres barlangi út után a felszínre jövő közönség nem engedte el az előadóművészt, aki több mint 2 óra hosszáig dedikált és beszélgetett a hatalmas számú rajongótábor tagjaival.

forrás: www.promenad.hu
St.Martin Klub új postafiók címe
2011. április 20.
St.Martin Klub
2041 Budaörs
Pf. 18.
"In Memoriam Almási Anikó" emlékkönyv
2011. április 19.

További információ: www.almasianiko.hu/Konyv
Köszöntöm Látogatóinkat
2011. április 11.
a költészet napja alkalmából!
Ízét még...

Múlt este kezdődött, elbújt a Hold,
Látni sem akarta, félre, elhajolt,
Hát persze hogy búsult,
Könnye aláhullt,
Látni vélte azt, mi alant kitárult.

Szégyenlős lett talán, nem szól erről fáma,
A felhőket nézte s fordult hátoldalára,
Szunnyadt, mitől ébredt rossz álom keresztje!?
De nem, jött a Nap, a völgyi szél jelezte!

… Vidám volt, pazar szekszárdi a bor,
Aranycseppek hívták, belső fény, pozor,
Felejtő mámort ne hozz ezennel,
Éltető nektár kínálom kezemmel!

St.Martin
Óriási siker az egri Minorita templomban
2011. március 27.
"Templomba járó lennék, kérem
Akkor, ha a Dobó téren,
Minoriták templomában,
St.Martin fúj a szószéken."

Köszönjük ezt az élményt, gratulálunk a pótszékes teltházhoz.
Béni, Rózsika és csapatuk
További képek: www.stmartin.hu/Galeria
Fellépés Baján, a főtéren
2011. február 8.
2011. július 9. (szombat) este 11 óra


Halfőző verseny
Elkészült a Keserédes szamba
2010. december 28.
dal videoklipje!


A Keserédes szamba c. videoklip forgatásán
2010. december 27.
A többi fotót, a galéria menüben találod!
Vidám, Tartalmas
Új Esztendőt Kívánok!
2010. december 26.
St.Martin
Békés, Meghitt Ünnepet Kívánok Mindenkinek!
2010. december 23.
St.Martin
Koncert a Matrica Múzeumban
2010. december 15.
A százhalombattai "Matrica" Múzeumban 2010. december 19-én (vasárnap) este 7 órakor St. Martin karácsonyi ünnepi koncertjére várják a zenekedvelőket.
Mára már hagyománnyá vált, hogy az arany-, platina- és gyémántlemezes, eMeRTon-díjas művész a több tízezer éves múltat bemutató Múzeum falai között koncertet ad karácsony előtt. A koncerten a művész legújjabb lemeze kerül bemutatásra, amely “Más, mint az eddigi zene, más zenei világba, azaz világzenébe kalauzol minket ezen az estén az előadó, St. Martin”.

Bővebben: www.pestmegye.hu/programajanlo/st-martin-koncert
St.Martin vendége Gyenesei Leila
2010. december 14.
a dec. 14-i Vendégjátékos című műsorban, a Digi Sport csatornán.
Műsorvezető: Csisztu Zsuzsa

Megtekintés: www.digisport.hu/live_matches/musorok_felvetelrol/291
Megjelenés után a harmadik héten,
2010. december 9.
33-ként került fel a Föld szélén, középen album a MAHASZ listára!

Advent a Kékesen
2010. november 28.
Több száz ember ünnepelte Advent első vasárnapját az ország legmagasabb pontján.Összeállítás: www.youtube.com/stmartinmusic
A többi fotót, a galéria menüben találod!
Regionális Príma Díj 2010.
2010. november 27.
Átadták a 2010. évi Regionális Príma Díjakat a Vállalkozók Országos Szövetségének Közép-magyarországi Regionális Szervezetének rendezésében.

Az Európa Hotels Congress Centerben tartott bál megnyitó beszédében Radács Ferenc, a VOSZ-KMRSZ elnöke kiemelte, mennyire fontos, hogy a vállalkozók elismerjék a munkájukat kiemelkedően végző művészeket. A rendezvényen a hazai vállalkozók széles köre képviseltette magát.

Az előadóművészek közül St. Martin pánsípelőadásával, Horváth Gyula virtuóz hegedűjátékával, Sasvári Sándor pedig musical részletekkel kápráztatta el a hallgatóságot.
Lemezbemutató Ünnepi hangverseny
2010. november 17.
az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
2010. december 27-én, este 7 órakor.

Tájékoztatom a Kedves Érdeklődőket, hogy a hangversenyre minden jegy elkelt.
Pótszékek még korlátozott számban rendelkezésre állnak 3.000 Ft-os egységáron.
Érdeklődés: stmartin@stmartin.hu

Mindenkit várok szeretettel.
Cím: Uránia Nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.
Már kapható:
Sztárok és Sztorik
2010. november 15.
Magyar előadók a zenei életért...


Víz és iszap: Varga Feri, St.Martin interjú
2010. november 12.
Az interjút készítette Molnár Szabolcs: www.sztarportre.hu/index.php?halgasde=ld-id-257
A Föld krónikása c. videoklip forgatásán
2010. november 12.
Kiss Ákos osztja az észt, kedvesen, meggyőzően..., sikerrel!
A klip várható bemutatása csütörtök, nov. 18-a.
A többi fotót, a galéria menüben találod!
Rufus & Soul
2010. november 5.
Rufus, kedvenc cicám készül, próbálja a Télapó jelmezt, megy a "picicákhoz" ajándékozni!
Béka-nász
2010. november 3.
...az avaron. Nemrég fotóztam, a kertben ügyködtek.
St.Martin
Megjelent! Lelkek érintése dvd (2009)
2009. november 2.
Megjelent! ST. MARTIN Lelkek érintése című dvd-je!
Élő Koncertfelvétel a Csend Napján, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben a Váci Szimfonikusok közreműködésével
St. Martin életében különleges 2009 ősze, hiszen élete első DVD-je jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában. A kiadványon a művészt a Váci Szimfonikus zenekar kíséri a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, ahol egyszerre találkozik történelem és művészet a sírkert meghitt és bensőséges hangulatával.

Egy évvel ezelőtt Mediterrán éjszakák című lemezével számtalan utazásának emlékét örökítette meg zenében. Most egy évre rá elmélyült és bensőséges zenei anyag látott napvilágot. A Lelkek Érintése című DVD-n ugyanis nem csupán egy szépen rögzített koncert felvételt láthatunk, hanem verseket is hallhatunk St. Martintól. Történelmi alakok síremlékei és csendességet, nyugalmat árasztó sétányok követik egymást képekben, miközben a művész verseket szaval. Saját versei mellett Kosztolányi Dezső három költeménye hangzik el. A szavalatok közt megtaláljuk a DVD címével azonos költeményét is, amely mint egy mottó a DVD belső borítóján is elolvasható.

St.Martin Lelkek érintése című DVD-éjén egyéni szemszögből mutatja meg a Nemzeti Sírkert eldugott és a nagy közönség számára ismeretlen helyeit, emléket állítva ezzel az ott nyugvó nagynevű őseinknek. Egyedi hangulat, különleges helyszín St Martin első Lelkek Érintése című DVD-jén.